Wij ontzorgen de bedrijfsarts of helpen u als werkgever bij kort verzuim

Bedrijfsarts

OPHerstel gericht op de bedrijfsarts

Werkgever

Het risico van de werkgever wat betreft kort verzuim is hoog.

OPherstel zorgt voor grip op herstel bij ziekteverzuim.

Zou u als werkgever, werknemer of bedrijsarts verandering willen aanbrengen in de begeleiding van ziekteverzuim? Na ziekmelding wordt
u als werkgever en bedrijfsarts  vaak pas na zes weken betrokken in het herstelproces.  

OPherstel kan grip geven op dit probleem. OPherstel bestaat
uit professionals werkzaam in de paramedische zorgsector en richt zich juist op
deze eerste zes weken van ziekteverzuim. We werken snel en actiegericht en geven
duidelijkheid
. Vanaf dag één van ziekmelding wordt gestart met het
aanpakken van de beïnvloedbare factoren op het herstel. En daarbij wordt u als
werkgever betrokken.

Waarom OPherstel?

Na ziekmelding zal er een intake plaatsvinden binnen 24 uur door onze paramedisch specialist. Als gevolg van de wet ‘Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie’ is een verwijzing van een arts niet noodzakelijk om vanaf dag één van de ziekmelding terecht te kunnen bij dé specialist in houdings- en bewegingsklachten. 

Doordat OPherstel ontwikkeld is door collega’s die werkzaam zijn in de paramedische zorg, wordt het hersteltraject van uw werknemer al direct ingezet met de zorgprofessionals die ook het behandeltraject zullen begeleiden. Hierdoor kan er vanuit het eerste contact de juiste informatie over het herstel met de werkgever gedeeld worden, passend binnen de wet AVG. 

OPherstel werkt samen met gedreven partners in de paramedische zorgsector die een specialisatie hebben in arbeid en verzuim binnen de organisatie. Bij het eerste contact zal de werknemer worden gezien door een (arbeids/bedrijfs)fysiotherapeut of ergotherapeut op een locatie van OPherstel. Mocht verplaatsing niet mogelijk zijn dan is er ook de mogelijkheid om bij de werknemer thuis te komen.

Wanneer uit het eerste contact met uw werknemer blijkt dat het herstel langer gaat duren dan zes weken, zal er contact worden opgenomen met de bedrijfsarts om eerder in te zetten op overleg voor een re-integratie programma. Dit zal plaatsvinden volgens de geldende AVG regels met betrekking tot het delen van medische informatie.

Snel, adequaat en direct contact met de zorgprofessionals over het herstel van uw medewerker zal zorgen voor een korter verzuim en een besparing geven op de verzuimkosten.

Het risico van de werkgever wat betreft kort verzuim is hoog.

U kunt hierin veel geld besparen.